HACCP Workshop

Jobber du med drift og vedlikehold av HACCP i din bedrift?

Konsulenter

Våre konsulenter hjelper din bedrift til å kvalitetsikre bedriftens produksjon.

Agnethe Selvik
Charlie MacFarlane

Kursbeskrivelse

Innhold

Ved å veksle mellom forelesning og gruppeøvelser, får du en praktisk innføring i hvordan HACCP kan brukes i produksjonen av trygg mat.

Målsetting

Formålet med kurset er å gi deg videregående kunnskap om HACCP og hvordan du kan og holde ved like et HACCP-system i din organisasjon

Målgruppe

Kurset anbefales for alle som jobber med ansvar for mathåndtering TRYGG MAT-systemer, internkontroll, risiko styring, ledelse, hygiene og kvalitet og deltakere i HACCP-team.

Kursinnhold

  • Trygg mat, næringsmiddelhygiene og næringsmiddelfarer
  • Grunnforutsetninger
  • HACCP-gruppe
  • Forberedelser for fareanalyse:
    • Beskrivelse av produkt og tiltenkt bruk
    • Flytskjema og prosessbeskrivelse
  • Praktisk anvendelse av HACCP-prinsippen
    • Fareidentifisering
    • Risikovurdering
    • Identifisering av kritiske styringspunkter
    • Fastsettelse av kritiske grenseverdier
    • Overvåking og korrigering
    • HACCP-plan
  • Vedlikehold og forbedring av HACCP-systemet
    • Verifisering, validering og dokumentasjon