- Dette event har allerede funnet sted.
Innføring i HACCP
27. november 2019 @ 09:00 - 16:00
5500NOKHACCP er et velkjent verktøy for næringsmiddeltrygghet og et krav til alle som håndterer næringsmidler i Norge. Her får du en innføring i hva HACCP innebærer og hvordan du kan bidra til å opprette, implementere og vedlikeholde HACCP i din bedrift.
Dette kurset har til hensikt å forenkle begreper og tilpasse dem til arbeidshverdagen i små og mellomstore bedrifter.
Kursets innhold og målsetning
Formålet med kurset er å gi deg grunnleggende kunnskap om HACCP og hvordan du kan bidra til å innføre og holde ved like et HACCP-system i din organisasjon. Vi veksler mellom forelesninger og gruppeøvelser og dekker følgende tema:
- Trygg mat, næringsmiddelhygiene og næringsmiddelfarer
- Grunnforutsetninger
- «Hygienepakken» og aktuelle standarder for mattrygghet
- Planlegging av et HACCP-studie
- Beskrivelse av produkt og tiltenkt bruk
- Praktisk anvendelse av HACCP-prinsippene
- Fareanalyse, kritiske styringspunkter, kritiske grenser, overvåking og korrigering
- Verifisering og dokumentasjon
Målgruppe
Kurset retter seg til deg som arbeider med catering, storkjøkken, grossister, detaljister og andre småskalaaktører som produserer, frembyr og/eller lagrer mat. Kurset er mest aktuelt for bedriftens daglige leder, produksjonsleder, IK-MAT ansvarlige person, kjøkkensjef, ferskvaresjef og kokker. Kurset anbefales også for alle med ansvar for mathåndtering, TRYGG MAT-systemer, internkontroll, risiko styring, ledelse, hygiene og kvalitet og deltakere i HACCP-team.