HACCP er et velkjent verktøy for næringsmiddeltrygghet og et krav til alle som håndterer næringsmidler i Norge. Her får du en innføring i hva HACCP innebærer og hvordan du kan bidra til å opprette, implementere og vedlikeholde HACCP i din bedrift.
Det blir også gitt en innføring i mikrobiologi, personlig og produksjonshygiene. Næringsmiddelrenhold og kjemihåndtering er også en del av kurset.
Dette kurset har til hensikt å forenkle begreper og tilpasse dem til arbeidshverdagen for ansatte på bløggebåt.
Kursets innhold og målsetning
Formålet med kurset er å gi deg grunnleggende kunnskap om HACCP og hvordan du kan bidra til å innføre og holde ved like et HACCP-system i din organisasjon. Vi veksler mellom forelesninger og gruppeøvelser og dekker følgende tema:
- Trygg mat, næringsmiddelhygiene og næringsmiddelfarer
- Grunnforutsetninger
- Planlegging av et HACCP-studie
- Beskrivelse av produkt og tiltenkt bruk
- Praktisk anvendelse av HACCP-prinsippene
- Fareanalyse, kritiske styringspunkter, kritiske grenser, overvåking og korrigering
- Verifisering og dokumentasjon
- Mikrobiologi, hygiene og kryssforurensing
- Næringsmiddelrenhold & kjemihåndtering
Målgruppe
Kurset retter seg til deg mot bedriftens daglige leder, produksjonsleder, IK-MAT ansvarlige person, og operatører på bløggebåt. Kurset anbefales også for alle med ansvar for internkontroll, risiko styring, ledelse, renhold, hygiene og kvalitet og deltakere i HACCP-team.