Food defense, food fraud, matsvindel, sabotasje, VACCP og TACCP – begreper som forekommer mer og mer i næringsmiddelbransjen. Dette kurset tar for seg disse begrepene og nyttige verktøy som kan benyttes for å forsterke beskyttelsen mot svindel og dermed også ditt varemerke.
I arbeidet med næringsmiddeltrygghet og kvalitet er vi vant med å forebygge risiko for utilsiktede hendelser. Dette kurset tar for seg forebygging av risiko for bevisste handlinger som har til hensikt å skade bedriften eller varemerket, eller å gi forbryteren en økonomisk vinst.
VACCP og TACCP er metoder spesielt utviklet for å forebygge (kriminelt) forsettlige «attakker» som eksempelvis svindel og sabotasje.
Kursets innhold og målsetning
Kurset vil gi deg:
- Forståelse for begrepene VACCP og TACCP
- Kunnskap om hva som kreves av ulike GFSI-godkjente standarder og hvordan kravene kan implementeres i et etablert styringssystem
- Praktisk øvelse i verktøy for systematisk forebyggende arbeid
- Konkrete tips og råd for arbeidet med food defense i egen bedrift
Målgruppe
Kurset retter seg spesielt til de som arbeider med mattrygghet, kvalitet eller sertifisering i næringsmiddelbransjen, men kan også være egnet for de som har ansvar for kommunikasjon og avtaler med kunder og leverandører.
Omfang
- Internkontroll (IK-mat)
- Mikrobiologi (bakterier, matrelatert sykdom)
- Grunnforutsetninger (hygiene, kryssforurensing, renhold)
- Forenklet HACCP-Studie
Målgruppe
Bedrifter som driver matutsalg, kantiner, serveringsteder eller en mindre produksjonsbedrift.